hem  I  sweeteasy  I  vinresor  I  inspiration  I  kontakt

 

 

 

 

      

 

 

 

 

vinresa i penedès

 

 

 

Bara i Penedès finns det elva skilda DO regioner (Denominaciòn de Origen) 1)så det finns mycket att utforska under en vinresa här. Området genomgick under 1980-talet något av en vinrevolution när skickliga vinmakare insåg områdets potential. I regionen produceras idag ett brett utbud av vinstilar, men trots allt är det den mousserande Cavan som är regionens okrönta drottning. I Penedès tillverkas mer 95% av all Cava, Spaniens fantastiska mousserande vin.Detta programförslag är på totalt fyra dagar med besök på vinhus och andra gourmetupplevelser i Penedès. Självklart går det också bra att lägga till ytterligare dagar för att hinna upptäcka mer av allt vad Katalonien har att erbjuda. Vill Du göra en kortare vinresa så ordnar vi med nöje även detta åt Dig.

 

Dag  1 - Välkommen till Katalonien!

Vi möts på Barcelonas flygplats El Prat (alternativt på flygplatsen i Girona, hotellet i Barcelona eller annan mötesplats vi kommer överens om).  Resan görs i en bekväm privat buss. På hotellet möts vi av ägaren som bjuder på Cava som välkomstdrink. Förarrangerad incheckning gör att Du slipper vänta på Din nyckel eller bära upp Ditt bagage till rummet. Efter att Du installerat Dig på Ditt rum finns det möjlighet till en stunds vila alternativt en promenad i omgivningarna.  

 

Framåt kvällen möts vi upp för att gå igenom programmet för de följande dagarna. Vi kör igång med en provning av lokala viner från Penedès i kombination med bas-smakerna. Efter provningen serveras vi en trerätters middag i hotellets restaurang. Får vi föreslå att ni kompletterar maten med ett väl anpassat vinpaket?

 

Dag  2 - Baix Penedès

Efter en trevlig frukost på hotellet börjar vi dagen med besök i Baix Penedès och lär oss mer om de lokala druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada. Kanske blir det tillfälle att besöka vinkooperativet i en av de små byarna?

Lunch intar vi på en mysig och rustik restaurang som serverar lokala specialiteter från närområdet, mat som passar perfekt till vinet från Penedès.

 

Efter lunch besöker vi ett vinhus som specialiserat sig på att tillverka en utsökt vinäger. Denna vinäger är favoriten på många gourmetrestauranger och serveras under den årliga Nobelfesten i stadshuset.

 

Under eftermiddagen tar vi oss tillbaka till hotellet och hinner med en stunds avkoppling innan det är dags för nästa gastronomiska upplevelse med en avsmakningsmeny på en trevlig restaurang belägen bland vinfälten. Vi börjar med en Cava-provning och njuter sedan av menyn för kvällen.

 

 

Dag  3 - Alt Penedès och Sant Sadurni d'Anoia

Vi tar oss gemensamt till Alt Penedès och Sant Sadurni d’Anoia, som betraktas som huvudstaden i Cavans rike. Vi börjar dagen med en choklad- och Cavaprovning.

 

Lunch intar vi på restaurang i Sant Sadurni, som har en mycket hög koncentration av bra restauranger. Efter lunchen hinner vi med ytterligare ett besök där vi provar husets viner och Cava.

 

Middag avnjuter vi, på egen hand eller i grupp, på valfri restaurang i St. Sadurni. För den som önskar finns det möjlighet till gemensam hemresa, men självklart går det också bra att ta en taxi (ingår ej i resans pris).  

 

 

Dag  4 - Cava och Mojito

 

Förmiddagen ägnas åt vin- och Cavaprovning på några av de mest intressanta vinhusen i och runt Sant Sadurni d'Anoia. Lunch intar vi i samband med provning på ett av våra favoriter bland Cavaproducenterna.

 

Under eftermiddagen tar vi oss till Sitges, födelseorten för Facund Bacardí i Massó som på Cuba grundade det företag som kom att bli Bacardi, värdsledande inom rom. På Bacardimuséet får Du lära Dig om romens historia och tillverkning och hur man gör den perfekta Mojiton. Sitges är en mycket populär kuststad söder om Barcelona som lockar med trevliga skaldjursrestauranger, stränder, shopping, och spännande arkitektur. Middag avnjuter vi, på egen hand eller i grupp, på valfri restaurang i Sitges. För den som önskar finns det möjlighet till gemensam hemresa, men självklart går det också bra att ta en taxi (ingår ej i resans pris).

 

 

Dag  5 - På återseende!

Efter frukost följer vi er till flygplatsen eller till ert hotell i Barcelona om ni väljer att kombinera vinresan med några dagar i vår vackra stad. Önskar någon stanna ytterligare dagar i Penedès, eller kanske utforska vad någon av de andra intressanat vinområden Katalonien har att erbjuda, går det självklart att förlänga resan. Det finns mycket kvar att upptäcka!

 

 

Vi har hunnit med

o Välkomstdrink och programgenomgång på hotellet

o Baix Penedès – Två besök på vinhus med proving, samt vinägerprovning

o Alt Penedès – Tre besök på Cavahus med provning, choklad och Cava-provning i Sant Sadurni d'Anoia

o Ytterligare provningar: viner från Penedès i kombination med bassmaker, Cava-provning

o Tre luncher på vinhus eller restaurang med lokala specialiteter och vin

o En middag på hotellet och en middag med avsmakningsmeny på restaurang i Baix Penedès.

o En middag, på egen hand eller i grupp, i Sant Sadurni d'Anoia, och en middag i Sitges 

 

Vill Du byta ut ett eller flera besök på vinhus mot andra upplevelser går det självklart bra. Vår avsikt med SweetEasy är att erbjuda skräddarsydda upplevelse- och vinresor med ett program anpassat efter gruppens önskemål och intressen.

 

 

Pris

Priset för detta upplägga är från 7 900 kronor per person. Enkelrumstillägg för fyra nätter på våra rekomenderade hotell ligger på 1 500 kronor. Extra dagar kan bokas för runt 1 500 kronor per person och dag (beroende på program).

 

Detta ingår i priset

 

o Fyra nätter med frukost på vårt utvalda hotell i Penedès (tillägg för enkelrum från 1 500 kronor för fyra nätter)

o Transport med privat buss: hämtning och lämning på flygplatsen i Barcelona samt alla resor inom programmet

oSamtliga besök och vinprovningar på vinhusen i Penedès

o Två ytterligare vinprovningar: lokala viner och Cava

o Tre luncher (inklusive vin) - önskas vin utanför menyn går detta att beställa separat ur restaurangens vinlista till en extra kostnad.

oTvå middagar (exklusive vin) – en middag på hotellet, och en middag med avsmakningsmeny (middagarna i Sant Sarduni d’Anoia och Sitges är inte inkluderad i totalpriset för resan)

  

Detta ingår inte

 

o Flygresa till Barcelona (alternativt Girona)

o Reseförsäkring och avbokningsskydd

o Mat, dryck, transport, aktiviteter och utflykter utanför programmet

o Inköp av viner, transport av viner

o Andra personliga utgifter

o Dricks på hotell och restauranger

o Hotell, måltider, aktiviteter och transport vid eventuell förlägning av resan

 

 

o Programförslag - vinresa i Priorat

o Programförslag - vinresa i Penedès och Priorat

 

o Håll dig uppdaterad om vad som händer i Penedès

 

1)     DO - Denominación de Orígen (spanska) eller Denominació d'Origen (katalanska). DO är den näst högsta klassen av ursprungsbeteckning i Spanien och innehas av ett 60-tal regioner. Högsta klassen heter DOC (Denominación de Orígen Calificada) eller DOQ (Denominación de Origien Qualificada) och har enbart tilldelats två regioner: Rioja (1991) och Priorat (2003).

 

          Home