hem  I  sweeteasy  I  vinresor  I  inspiration  I  kontakt

 

                                       

          o programförslag

          o vanliga frågor (FAQ)

          o bokningar

          o boende

          o vinhus

          o måltider

          o upplevelser

               

 

 

 

 

programförslag

 

 

Detta programförslag är på totalt fyra dagar med besök på vinhus i Penedès och Priorat, två av Kataloniens främsta vinområden. Självklart går det bra att fokusera enbart på ett område, eller att utforska några av de mindre kända regionerna runt Barcelona, Tarragona och Girona. Det går också bra att lägga till ytterligare dagar för att hinna upptäcka mer av allt vad Katalonien har att erbjuda. Vill Du göra en kortare vinresa så ordnar vi med nöje även detta åt Dig.

 

Dag  1 - Välkommen till Katalonien!

Vi möts på Barcelonas flygplats El Prat (alternativt på flygplatsen i Girona, hotellet i Barcelona eller annan mötesplats vi kommer överens om). Beroende på ankomsttid och gruppens preferenser åker vi antingen direkt till hotellet eller så kör vi igång med ett första besök på ett vinhus på vägen. Resan görs i en bekväm privat buss. På hotellet möts vi av ägaren som bjuder på Cava som välkomstdrink. Förarrangerad incheckning gör att Du slipper vänta på Din nyckel eller bära upp Ditt bagage till rummet. Efter att Du installerat Dig på Ditt rum finns det möjlighet till en stunds vila alternativt en promenad i omgivningarna.  

 

Framåt kvällen möts vi upp för att gå igenom programmet för de följande dagarna. Vi kör igång med en provning av lokala viner från Penedès i kombination med bas-smakerna. Efter provningen serveras vi en trerätters middag i hotellets restaurang. Får vi föreslå att ni kompletterar maten med ett väl anpassat vinpaket?

 

Dag  2 - Penedès, Cavans rike

I Penedès tillverkas mer 95% av all Cava, Spaniens fantastiska mousserande vin. Vi börjar dagen med ett besök i Baix Penedès och lär oss mer om de lokala druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada.  

Vi reser sedan vidare till Alt Penedès och Sant Sadurni d’Anoia som betraktas som huvudstaden i Cavans rike. Lunch intar vi på restaurang i Sant Sadurni, alternativt på ett vinhus i kombination med besök och provning. 

 

Middag avnjuter vi, på egen hand eller i grupp, på valfri restaurang i St. Sadurni. Vi bestämmer tid och mötesplats för den gemensamma hemresan med vår buss tillbaka till hotellet, där vi får ta igen oss inför morgondagen.

 

Dag  3 - Priorat, det återupptäckta vinlandet

Resans tredje dag startar tidigt för att vi skall hinna uppleva så mycket som möjligt av Priorat, en av Spaniens tre regioner som erhållit ursprungs- och kvalitetsbeteckningen DOC, eller DOQ på katalanska (de övriga två är Rioja och Ribeira del Duero). Priorat besöker vi främst för de utsökta vinerna, men det är också ett mycket naturskönt område så ta gärna kameran med Dig. Inom det lilla geografiska område som utgör Priorat finns det flera mycket pittoreska små byar som i sig är värda ett besök. De utgör också basen för de många vinhus som producerar fantastiska viner som erhållit en stor fanclub internationellt. De största druvorna i området är Cariñena (Carinyena) och Garnacha (Garnaxa) som dominerar de flesta vinerna från Priorat.

Första besöket för dagen blir i Torroja, Poboleda eller Porrera. Vi besöker vingårdarna, pratar om vinframställning och självklart provar vi husets viner tillsammans med ägaren eller vinmakaren.

 

Lunchen intar vi på restaurang där vi serveras lokala specialiteter. Maten är rustik och perfekt anpassad för det lokalproducerade vinet.

 

Under eftermiddagen besöker vi ytterligare en intressant vinproducent i någon av de pittoreska byarna i Priorat.

 

Vi stannar kvar i Priorat under middagen för att njuta av ännu en trevlig måltid med lokala specialiteter. Mätta och belåtna åker vi gemensamt tillbaka med vår buss till hotellet.

 

 

Dag  4 - Tillbaka till Priorat

Vi startar tidigt och tar oss till Gratallops, som är något av en centralort inom denna vinregion. Det var här de första entusiasterna slog sig när Priorat återupptäcktes under 1980-talet. Vårt första besök för dagen blir på någon av byns mindre vinhus med en årlig produktion på 10-20.000 flaskor.

 

Lunch tar vi kanske i kombination med besök på vinhus och provning. 

 

Under eftermiddagen tar vi oss tillbaka till Penedès och hinner med en stunds avkoppling på hotellet innan det är dags för nästa gastronomiska upplevelse med en avsmakningsmeny på en trevlig restaurang i närheten av hotellet. Vi börjar med en Cava-provning och njuter sedan av menyn för kvällen.

 

 

Dag  5 - På återseende!

Efter frukost följer vi er till flygplatsen eller till ert hotell i Barcelona om ni väljer att kombinera vinresan med några dagar i vår vackra stad. Om gruppen önskar, kan vi hinna med ett besök på ett Cava-hus i Sant Sadurni d’Anoia på vägen för att få ut ännu lite mer av resan.

 

Önskar någon stanna ytterligare dagar med besök på vinhus i Penedès eller Priorat, eller kanske utforska någan av de andra intressanat vinområden Katalonien har att erbjuda, går det självklart att förlänga resan. Det finns mycket kvar att upptäcka!

 

 

Vi har hunnit med

o Välkomstdrink och programgenomgång på hotellet

o Penedès – Två till fyra besök på vinhus med provningar (beroende på flygtider och gruppens preferenser

o Priorat – Tre besök på vinhus med provningar plus egen tid i Escaladei

o Ytterligare provningar: viner från Penedès i kombination med bassmaker, Cava-provning

o Tre luncher på vinhus eller restaurang med lokala specialiteter och vin

o En middag på hotellet, en middag på restaurang i Priorat och en middag med avsmakningsmeny på restaurang i Penedès.

o En middag, på egen hand eller i grupp, i Sant Sadurni d'Anoia 

 

Vill Du byta ut ett eller flera besök på vinhus mot andra upplevelser går det självklart bra. Vår avsikt med SweetEasy är att erbjuda skräddarsydda upplevelse- och vinresor med ett program anpassat efter gruppens önskemål och intressen.

 

 

Pris

Priset för detta upplägga är från 7 900 kronor per person. Enkelrumstillägg för fyra nätter på våra rekomenderade hotell ligger på runt1 500 kronor. Extra dagar kan bokas för från1 500 kronor per person och dag (beroende på program).

 

Detta ingår i priset

 

o Fyra nätter med frukost på vårt utvalda hotell i Penedès (tillägg för enkelrum från 1 500 kronor för fyra nätter)

o Transport med privat buss: hämtning och lämning på flygplatsen i Barcelona samt alla resor inom programmet

o Samtliga besök och vinprovningar på vinhusen i Penedès och Priorat

o Två ytterligare vinprovningar: lokala viner och Cava

o Tre luncher (inklusive vin) - önskas vin utanför menyn går detta att beställa separat ur restaurangens vinlista till en extra kostnad.

o Tre middagar (exklusive vin) – en middag på hotellet, en middag i Priorat samt en middag med avsmakningsmeny (middag i Sant Sarduni d’Anoia är inte inkluderad i totalpriset för resan)

  

Detta ingår inte

 

o Flygresa till Barcelona (alternativt Girona)

o Reseförsäkring och avbokningsskydd

o Mat, dryck, transport, aktiviteter och utflykter utanför programmet

o Inköp av viner, transport av viner

o Andra personliga utgifter

o Dricks på hotell och restauranger

o Hotell, måltider, aktiviteter och transport vid eventuell förlägning av resan

 

  

o Programförslag - vinresa i Priorat

o Programförslag - vinresa i Penedès