hem  I  sweeteasy  I  vinresor  I  inspiration  I  kontakt

 

                                       

          o programförslag

          o vanliga frågor (FAQ)

          o bokningar

          o boende

          o vinhus

          o måltider

          o upplevelser

                          

   

 

 

 

boende

 

Kanske är det något av en yrkesskada som gör att vi gärna ägnar mycket tid till att besöka hotell under våra resor. Vi har under många år drivit hotell i Europa och Afrika och en del av oss kommer alltid att längta tillbaka till det intensiva livet och dagliga gästkontakten. Våra tidigare erfarenheter har också lett fram till vårt sätt att kritiskt utvärdera varje hotell vi besöker. Vi tittar mycket på hotellets specifika karaktär, på personligt bemötande, och på vad som erbjuds av mat och vin. Att det skall vara sköna sängar, fräscha badrum, rent och snyggt är ett måste men räcker inte till för att kvalificeras som ett SweetEasy hotell.

 

Hotell

Under våra resor i Katalonien har vi besökt många trevliga hotell och lärt känna entusiastiska och gästvänliga hotellägare. Det finns flera hotell vi gärna rekommenderar då vi tycker att de erbjuder något extra. Då vi jobbar med upplevelse-, mat- och vinresor anpassade efter varje grupps specifika behov och önskemål tar vi gärna fram förslag på ett boende som passar just Din grupp. Här är några av våra favoriter:

 

 

Hostal del Castell de Gimenelles

På detta personliga hotell tar ägarparet Jordi och Maite emot sina gäster med stor värme. Hotellet inryms i en historisk herrgård, Mas eller Masia, byggd under början av 1700-talet och omsorgsfullt renoverad av de nuvarande ägarna. Lantegendomen tillhörde tidigare greven av Gimenelles, men för 8 år sedan öppnades dörrarna för hotellgäster. Namnet är något missvisande, det här är inget 'hostel', som från engelska kan översätts med vandrarhem, utan snarare ett 'country house hotel', ett lanthotell med mycket charm och karaktär. 

Hotell Gimenelles ligger mitt i vinregionen Penedès, vid foten av bergskedjan Gimenelles och med utsikt över vinodlingarna ända till havet. Runt hörnet finns underbara strövområden och lite mer utmanade skogspromenader, tio minuter bort ligger de fantastiska sandstränderna vid Calafell, Sant Salvador och Coma Ruga. Det går att låna cyklar för att besöka någon av de närliggande byarna Llorenc del Penedès, Sant Jaume del Domenys, Banyeres del Penedès eller Santa Oliva där det finns ett rikt utbud av restauranger och barer.

I köket tillagar Jordi utsökta katalanska specialiteter som passar utmärkt med viner från Penedès, Priorat, Montsants, Empordà eller någon av Kataloniens andra spännande vinregioner. Maite som är utbildad sjukgymnast och massör tar gärna emot Dig på sin mottagning i grannbyn eller på hotellet. Vi bokar gärna tid när det passar Dig!

Gimenelles lämpar sig för gruppen som söker boende i ett naturskönt område, lite avskilt från de vanliga turiststråken. Det går bra att boka hela hotellet för gruppen. 

- åtta dubbelrum

- restaurang

- omfattande vinlista med viner från DO Penedes

- pool och privata trädgårdar

- sällskapsrum

- fri wi-fi

 

 

   

Cal Compte

I en palatsbyggnad från tidigt 1800-tal har Anna och Joaquim skapat ett unikt hotell där byggnadens historia är lika självklar och synlig som den moderna anpassningen till dagens krav på komfort. Mitt i hjärtat av Priorat, i byn Torroja, ligger Cal Compte på perfekt avstånd till regionens alla vinhus. Utsikten över bergen och de vinodlingar som klättrar upp efter de branta sluttningarna är slående vacker och kan avnjutas under frukosten på hotellets stora terrass.  

Att stiga in genom entredörrarna till denna historiskt intressanta byggnad är början på en resa genom århundradena. Vattenbrunnen i källarvåningen dateras till 1500-talet, mosaikgolven och de vackert snidade trädörrarna härör från palatsets glansdagar under 1800-talet, och i ett hörn av terrassen har ägarna låtit bevara klotter av de soldater som härbergerades här under det spanska inbördeskriget under 1930-talet. 

Vindsvåningen har genomgått en total modernisering och här finns idag åtta smakfullt inredda gästrum, några med eget pentry. På Cal Compte bjuder Anna och Joaquim gärna till bords, men för grupper som hyr hela huset går det också bra att låna köket och tillreda egna måltider. Cal Compte är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka vinregionerna Priorat och Montsants, men det är inte heller långt till Penedès och Tarragona. Regionen är inte bara känd för sitt internationellt högt rankade vin utan också för det lokala köket och de många vandringsleder som skär korts och tvärs genom den vackra naturen.

Cal Compte lämpar sig för gruppen som söker boende i ett naturskönt område, lite avskilt från de vanliga turiststråken. Det går bra att boka hela hotellet för gruppen. 

- åtta dubbelrum

- hiss

- stora sällskapsutrymmen och terasser

- möjlighet till catering och/eller självhushåll

- fri wi-fi

 

   

Privat herrgård

I den lilla byn Saifores, i Penedès, kan Du hyra Din egen herrgård under besöket i Katalonien. De nuvarande ägarna köpte herrgården för 13 år sedan från den adelsfamilj som under 1700- och 1800-talet byggde fastigheten. Ägarna har bjudit in konstnärer som inrett varje rum i en unik stil. Resultatet är mycket spännande och ger fastigheten dess speciella karaktär. I herrgården finns åtta sovrum som delar på fyra badrum.

Herrgårdens terrasser och muromgärdade tomt ger härliga uteplatser fria från insyn. Det sköna klimatet i Katalonien lockar till måltider 'al fresco' året runt. Vid det långa bordet i galleriet finns det plats för hela gruppen att samlas vid frukost, vinprovningar och middagar.

För den morgonpigge lockar kanske en stunds meditation eller ett yogapass uppe i tornrummet? En promenad bland vinfält och olivlundar eller en cykeltur till grannbyn är ett annat skönt sätt att inleda eller avsluta dagen.

Vid ankomst hälsar Mathilde och Henk er välkomna och bjuder på tapas och Cava. Värdparet sköter om fastigheten och alla de gäster som kommer på besök till Can Garriga.

- åtta dubbelrum (delar på fyra badrum)

- stora sällskapsutrymmen, terass och privat trädgård

- möjlighet till catering och/eller självhushåll

- fri wi-fi