hem  I  sweeteasy  I  vinresor  I  inspiration  I  kontakt

 

                                       

          o programförslag

          o vanliga frågor (FAQ)

          o bokningar

          o boende

          o vinhus

          o måltider

          o upplevelser

                                  

   

 

 

 

måltider

 

Vår övertygelse är att viner från en region passar som bäst tillsammans med det lokala köket då de delar både historia och terroir. Den gemensamma nämnaren för de restauranger, vinhus och hotell vi jobbar med är att de serverar lokala delikatesser, traditionellt och rustikt eller mer experimentellt, men alltid baserat på katalanska, närproducerade råvaror och ofta lagat enligt mormors eller farmors bästa recept.

 

Frukost

Frukost njuter vi av på hotellet innan vi ger oss iväg på dagens äventyr. En traditonell katalansk frukost består ofta av kaffe med mjölk, färskpressad apelsinjuice, nybakat bröd serverat med olivolja och tomat, ost, lokala charkuterier och hemlagad marmelad. Självklart går det bra att få te, varm choklad eller annan önskad dryck, och kanske yoghurt, flingor eller gröt. Våra hotellvärdar är flexibla och ser till att Du får en bra start på dagen. Den morgontrötte tar kanske hellre med sig en smörgås till bussen.

 

   

Lunch och middag

Luncher och middagar består alltid av minst tre rätter, ibland av flera smårätter och njuts tillsammans med lokala viner. I Katalonien börjar lunchen ofta vid två-tiden och fortsätter framåt fyra. När det är möjligt äter vi lunch på någon av de vinhus vi besöker för att kombinera vinprovning med mat. Det är då inte ovanligt att vinmakaren själv sitter med till bords för att förklara sin filosofi kring vinodling och vinmakeri.

Vid niotiden sätter vi oss till bords för att serveras middag. Ofta kommer kocken ut för att prata om maten som serveras eller för att få lite välförtjänt beröm. Det är också möjligt att ordna gemensam matlagning då vi lär oss att laga traditionella Katalanska recept.

 

    

Särskilda önskemål eller behov

Har Du särskilda önskemål om restauranger Du vill besöka inkluderar vi gärna dessa i programmet. Finns det någon med matallergier inom gruppen, eller någon som äter en speciell kost, så kontakta oss så ordnar vi något som passar.